Kunnen we bij jou?
Boek

Kunnen we bij jou? (2016)/ Hijltje Vink, illustraties: Paula Gerritsen ; tekeningen op pag. 16, 30 en 37: Marllisa Albuquerque de Brito

Ahmed en Esra zijn gevlucht uit Syrie. Zij vertellen over hun vlucht, de boottocht, en hun leven in het asielzoekerscentrum. Met paginagrote kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ahmed en Esra zijn (jonge) vluchtelingen uit Syrië en schrijven en tekenen samen dit boek. Ze vertellen beiden hun verhaal. Ahmed is gevlucht naar Europa, samen met zijn opa en oma. Zijn broer is er niet bij, hij is doorgeschoten. Esra is samen met haar moeder en grote broer gevlucht naar Europa; haar vader is opgepakt. Ze vertellen over de boottocht, het asielzoekerscentrum en waarom ze bang zijn van vuurwerk, maar ook over de leuke dingen zoals de taal leren, samen voetballen en fietsen. Het verhaal heeft inhoudelijk weinig om het lijf, maar kan wel goed gebruikt worden om met jonge kinderen over de vluchtelingenproblematiek te praten. Eenvoudig geschreven, het is geen pakkend verhaal. Op elke dubbele bladzijde is een grote sfeervolle illustraties opgenomen, waarvan de kleuren goed bij het verhaal passen. In een rustig deel van de illustraties staat de tekst met enige witregels tussen meestal twee of drie alinea's. Vrij kleine uitgave met achterin drie opdrachten, een inleefspel en vragen die vaak gesteld worden door kinderen als het gaat om vluchtelingen, met de antwoorden erbij, en belangrijke adressen voor meer informatie. Een van de weinige uitgaven voor jonge kinderen over de huidige vluchtelingenproblematiek. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491197512 | 52 pagina's

Titel Kunnen we bij jou?
Auteur Hijltje Vink
Secundaire auteur Paula Gerritsen ; Marllisa Albuquerque de Brito
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Nederland] : Apples&Oranges Kids, 2016
Overige gegevens 52 pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
ISBN 9789491197512
PPN 407541519
Rubriekscode Syrië 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Syrische vluchtelingen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen