Dicte. Seizoen 3
DVD

Dicte. Seizoen 3 ([2016])

Dicte Svendsen heeft haar baan als misdaadjournaliste opgezegd om zich te richten op het schrijven van een boek. Wanneer haar man tijdens een fotoreportage in Libanon wordt gegijzeld, zet ze alles op alles om hem levend terug naar huis te brengen.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 3 (2016) van een Deense misdaad/dramaserie met o.a. Iben Hjejle en Lena Maria Christensen, gebaseerd op de boeken van de Deense auteur Elsebeth Egholm (tv-serie Those who kill). Dicte Svendsen, veertiger, is een misdaadjournaliste die na haar scheiding met haar tienerdochter van Kopenhagen is teruggekeerd naar haar geboortestad Arhus om een nieuw leven op te bouwen. Ongevraagd bemoeit ze zich met het oplossen van misdrijven waar ze vervolgens over schrijft. Tot ergernis van de lokale politie is ze vaak dichterbij de ontknoping dan de politie. Inmiddels is Dicte getrouwd met haar minnaar Bo en heeft haar baan als misdaadjournaliste opgezegd om zich volledig te richten op het schrijven van een boek. Wanneer Bo tijdens een fotoshoot in Libanon wordt gegijzeld, is haar enige prioriteit haar echtgenoot levend terug naar huis te brengen. Noodgedwongen gaat ze opnieuw aan de slag als journaliste en gaat ook de confrontatie aan met haar biologische vader. Dicte raakt al snel weer verwikkeld in zaken als euthanasie, gokverslaving, jaloezie en stalking. 10 afleveringen.

Specificaties

Deens | 5407003480498

Titel Dicte. Seizoen 3
Uniforme titel Dicte
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Iben Hjejle ; Lars Brygmann ; Elsebeth Egholm
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 4 dvd-video's (10 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Iben Hjejle, Lars Brygmann, Lærke Winther Andersen. - Deens gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op de misdaadromans van Elsebeth Egholm - Videoversie van de televisieserie: Denemarken : Miso Film, 2016
ISBN 5407003480498
PPN 407478728
Genre detectiveroman
Taal Deens

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Dicte
DVD

Dicte (2013-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend