The great race
DVD

The great race ([2016])/ directed by David Stoten

Stoomlocomotief Thomas en zijn vrienden beleven avonturen op het vasteland tijdens een grote internationale wedstrijd voor treinen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een special uit 2016 van de langlopende Engelse animatieserie* over Thomas de stoomlocomotief, die met zijn vrienden woont op een groot spoorwegstation op het eiland Sodor. Alle treinen hebben menselijke gezichten en eigenschappen, de kleine Thomas is soms ondeugend, maar meestal braaf en behulpzaam. In dit lange avontuur (een uur) willen Thomas en zijn vrienden graag meedoen met een internationale wedstrijd voor treinen die op het vasteland wordt gehouden. Ze beleven spannende avonturen en ontmoeten treinen uit de hele wereld, waaronder Ashima uit India en pestkop Vinnie uit de VS. De film is CGI-geanimeerd, alle treinen en personages hebben een eigen stem, terwijl een voice-over vertelt wat er allemaal gebeurt, waarbij soms moeilijke woorden worden gebruikt. De film bevat zeven liedjes. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) prijst de boodschap over 'jezelf zijn' en vindt de nieuwe treinen leuk met Ashima als een aantrekkelijk en krachtig personage voor meisjes: '(...) Entertaining and gently instructive, it's a typically simple Thomas & Friends story that won't disappoint.' Zij geeft 3 sterren. Uitgezonden door Nickelodeon en Nick Jr. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5053083097301

Titel The great race
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Stoten ; W. Awdry
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (64 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands, Frans of Engels gesproken. - Gebaseerd op de The railway series van W. Awdry - Videoversie van de animatiefilms: Groot-Brittannië : Hit Entertainment
ISBN 5053083097301
PPN 407412654
Thematrefwoord Treinen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Thomas de stoomlocomotief
DVD

Thomas de stoomlocomotief (2004-...)

vol.
Uitgeleend