Actie op de manege
Boek

Actie op de manege ([2016])/ Suzanne Knegt, illustraties: Rianne Brugmans, de paarden in de tekening bij hoofdstuk 3 zijn gemaakt door Fleur de Jong

Bij Lisa in de straat komt een nieuw meisje wonen. Het is Faridah, een vluchteling uit Syrie. Ze komt bij Lisa in de klas en is gek op paarden. Al snel neemt Lisa Faridah mee naar haar pony Summer en de manege. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Bij Lisa in de straat komt een nieuw meisje wonen. Het is Faridah, een vluchteling uit Syrië. Ze komt bij Lisa in de klas. Al gauw blijkt, dat ze heel goed paarden kan tekenen. Ze houdt van paarden, en gaat met Lisa mee naar de manege. Daar is Lisa's vriend Max ook. Wanneer zijn vader werkloos wordt, moet hij kiezen tussen voetbal en paardrijden. Zal Lisa zijn vriendschap kwijtraken? Op de actiedag van de manege wordt alles duidelijk. Opnieuw een deeltje over Lisa en haar paard Summer. De schrijfster speelt op een realistische manier in op de actuele thematiek in de wereld, en brengt zo het vluchtelingenprobleem heel dichtbij. Faridah laat zien met welke problemen je als vluchteling kunt worstelen, zoals trauma's uit de oorlog in Syrië, de Nederlandse taal, de andere gewoonten, het gemis van dingen uit het thuisland. Mooi om te lezen is het ontstaan van nieuwe vriendschappen dwars door taalbarrières heen. De verschillende verhaallijnen worden goed uitgewerkt en komen op een positieve manier bij elkaar in een verrassend einde. Negende deel de serie 'Lisa & Summer'*. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462789449 | 140 pagina's

Titel Actie op de manege
Auteur Suzanne Knegt
Secundaire auteur Rianne Brugmans
Type materiaal Boek
Uitgave Apeldoorn : De Banier, [2016]
Overige gegevens 140 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
ISBN 9789462789449
PPN 405926812
Genre paarden/pony's - protestants milieu
Thematrefwoord paarden ; Vluchtelingen ; Vriendschap
Taal Nederlands