De dochter van de wijze
Boek

De dochter van de wijze ([2016])/ Frédéric Lenoir scenario, Griffo illustratie & inkleuring ; Rodolphe découpage ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde deel van een historische stripserie, spelend in de zestiende eeuw, naar de gelijknamige roman van Frédéric Lenoir; vervolg op 'De rode capes' (2014)*. Giovanni, een boerenjongen uit Calabrië, moest een belangrijke brief aan de paus in Rome bezorgen, maar door zijn liefde voor de Venetiaanse aristocrate Elena raakt zijn leven in een maalstroom terecht. Wanneer hij in Algerije vreselijk is gemarteld, komt er een keer in zijn lot. Aan boekhouder Ibrahim vertelt hij zijn belevenissen vanaf het ogenblik dat hij naar de galeien van Venetië werd gestuurd. Ibrahim is onder de indruk van zijn verhaal en neemt hem in dienst als persoonlijke slaaf. Al snel ontwikkelen zij een vriendschapsband. Hoewel zij van godsdienst verschillen, delen zij dezelfde honger naar kennis en begrip. Hun vriendschap valt echter niet in goede aarde bij andere moslims. Ingekleurd stripverhaal in realistische tekenstijl, grote zorg voor de historische enscenering. Veel aandacht voor architectuur en landschap. Speelse lay-out. Vrij veel tekst. Intrigerend verhaal met filosofische bespiegelingen. Erotische en geweldsscènes. Wordt vervolgd.

Specificaties

Nederlands | 9789462940185 | 55 pagina's

Titel De dochter van de wijze
Auteur ... Griffo
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Frédéric Lenoir ; Rodolphe"
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Glénat, [2016]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Bewerking van de gelijknamige roman - Vertaling van: La fille du sage. - Glenat Editions, (c)2016. - (L'oracle della luna)
ISBN 9789462940185
PPN 407564241
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Midden-Oosten; 16e eeuw
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het orakel van de maan
Boek

Het orakel van de maan (2013-2018)

vol. dl. 4
Uitgeleend
... Griffo