100 wonderbaarlijke verhalen over de natuur
Boek

100 wonderbaarlijke verhalen over de natuur ([2016])/ gecreëerd door Thomas Hegbrook, tekst: Patricia Hegarty ; vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Waarom rolt dat gordeldier zich op? Waarom denk je dat die roofvogel zijn prooi laat vallen en wat gebeurt er met die paardenbloem? Groot prentenboek met honderd tekstloze, fraai gekleurde illustraties van de natuur om zelf verhalen bij te maken. Achterin worden de afbeeldingen kort toegelicht. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit prentenboek zonder tekst over de natuur nodigt uit tot kijken. Het bestaat uit honderd getekende miniverhaaltjes in zachte kleuren en zonder scherpe lijnen. Een kolibri vliegt naar een bloem en steekt zijn snavel erin. Een haai zwemt met zijn bek open naar een school vissen. Een spin weeft een web in een aar. Het is de bedoeling dat een kind zelf het verhaal erbij bedenkt. Doordat er weinig spectaculairs lijkt te gebeuren op de plaatjes, zullen sommige kinderen daarbij wel hulp nodig hebben van een volwassene, die vragen stelt als: Wat zie je? Wat gebeurt er? Wat doen die olifanten bij hun soortgenoot die op de grond ligt? Kinderen zullen de dieren niet allemaal kennen, maar dat hoeft ook niet. Elk verhaal is goed. Het gaat om observeren, onderzoeken, je fantasie gebruiken en je verwonderen over de natuur. Dat achterin nog kort omschreven staat wat er te zien is op de plaatjes ('Twee vogels ontmoeten elkaar en bouwen een nest'), is dan ook eigenlijk overbodig. Ook zeer geschikt voor kinderen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048312504

Titel 100 wonderbaarlijke verhalen over de natuur
Uniforme titel Honderd wonderbaarlijke verhalen over de natuur
Auteur Thomas Hegbrook
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Patricia Hegarty ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 64 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: StoryWorlds: nature. - Londen : 360 Degrees, 2016
ISBN 9789048312504
PPN 405043147
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur