Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De GVR
DVD

De GVR ([2016])/ directed by Steven Spielberg

Midden in de nacht wordt Sofie meegenomen door een grote vriendelijke reus. In reuzenland binden ze samen de strijd aan tegen de mensenetende reuzen. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse speelfim (2016) geregisseerd door Steven Spielberg, naar het boek Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl. De kleine Sofie (Ruby Barnhill) woont in een weeshuis. Op een nacht wordt ze door een reus (Mark Rylance) meegenomen naar Reuzenland. Gelukkig is het een GVR (grote vriendelijke reus). Samen bedenken ze een plan om de mensetende reuzen te vangen. De GVR heeft een gebrekkig, maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen. Patricia Smagge (Cinemagazine 15-7-16): De GVR is wel erg Disney en mist een beetje de geest van Dahl. De brave uitwerking is een van de weinige kanttekeningen bij deze verder fascinerende film, die gedragen wordt door hoogstaande visuele technieken, de prachtige cinematografie van Januz Kaminski en een innemende hartverwarmende performance van Mark Rylance als de hakkelende vegetarische reus, die we allemaal wel als nieuwe beste vriend zouden willen hebben. Maar dan moet je je uiteraard wÜal laten meeslepen in dit moderne sprookje!. Floortje Smit (Volkskrant 21-7-16) geeft 4 sterren: Steven Spielberg maakt sprookjesachtige verfilming van boek van Roald Dahl. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045247416

Titel De GVR
Uniforme titel The BFG The big friendly giant De grote vriendelijke reus
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Steven Spielberg ; Mark Rylance ; Ruby Barnhill ; Roald Dahl
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Fox, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (117 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Mark Rylance, Ruby Barnhill. - Engels gesproken, .. talen nagesynchroniseerd waaronder Nederlands, .. talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Amblin Entertainment, 2016 - Oorspronkelijke titel: The BFG
ISBN 8713045247416
PPN 407153837
Genre sprookjes
Thematrefwoord Reuzen ; Weeskinderen
Taal Engels