De magdaleen
Boek

De magdaleen ([2016])/ Lars Muhl, vertaald uit het Engels door Bob Snoijink

Samen met een vriend maakt Lars Muhl een pelgrimstocht die hem leidt naar Maria Magdalena. Die kennismaking geeft een diepere betekenis aan zijn leven.

Aanwezigheid

Recensie

'Het o manuscript' is een trilogie, in het Deens geschreven. Deze Nederlandse uitgave van deel twee is uit het Engels vertaald. Het eerste deel, 'De ziener'*, is vanuit een mannelijk gezichtspunt geschreven. In deel twee gaat Lars Muhl in op het heilige vrouwelijke. In deel een krijgt de lezer een indringende blik in de levens van twee bevlogen mystici, de Ziener en zijn leerling. In deel twee zet Lars Muhl zijn spirituele zoektocht voort. Samen met een vriend reist hij door Syrië, een Syrië dat niet meer bestaat. Die pelgrimstocht leidt hem naar Maria Magdalena. Muhl ontmoet niet de Maria Magdalena die we kennen uit het Nieuwe Testament. Hij verdiept zich in haar leven en haar relatie met Jezus. De vrouwelijke persoonlijkheid die hij beschrijft, is onloochenbaar en de kennismaking geeft diepere betekenis aan zijn leven. Zo komt hij tegemoet aan de nieuwe tijd. In onze huidige wereld is een spirituele bewustwording van het goddelijke vrouwelijke aan de gang. Maar Muhl waarschuwt: 'Een op een miljoen heeft het lef zichzelf écht te bevrijden.' Vermoedelijk rekent hij zichzelf bij de enkelingen.

Specificaties

Nederlands | 9789492199966 | 231 pagina's

Titel De magdaleen
Auteur Lars Muhl
Secundaire auteur Bob Snoijink
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Bres, [2016]
Overige gegevens 231 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The magdalen. - London : Watkins Books. - Oorspronkelijke Deense titel: Maria Magdalene : Seeren, oraklet og den glemte kraft. - Denemarken : Lindhart og Ringhof, (c)2013
ISBN 9789492199966
PPN 404171834
Rubriekscode 420
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Esoterie ; Spiritualiteit
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Esoterie

Relaties/Serie

Het 	 manuscript
Boek

Het manuscript (2016-2017)

vol. dl. 2
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Lars Muhl