Schoolmania
Boek

Schoolmania complete gids voor ouders en kinderen : ontspannen naar de middelbare school ([2016])/ Ingrid van Essen en Kiki Mol-van der Lee, illustraties binnenwerk: Marcel Jurriëns

Wat gaat er veranderen als je naar de middelbare school gaat? Met aandacht voor o.a. huiswerk en het maken van nieuwe vrienden. Bevat o.a. quiz, oefeningen, stripachtige kleurenillustraties. Keerdruk met informatie voor opvoeders. Vanaf ca. 11 jaar en opvoeders.

Recensie

Op een luchtige manier worden onderwerpen die een raakvlak hebben met de overstap van leerlingen van groep 8 naar het voortgezet onderwijs gecombineerd met de lichamelijke veranderingen van de puber. Het boek (een keerdruk) is opgebouwd uit een deel voor ouders en als je het boek omdraait een deel voor kinderen (12-13 jaar). Bij de ouders worden o.a. de veranderingen behandeld die een kind op deze leeftijd lichamelijk en geestelijk doormaakt, hoe een schooladvies tot stand komt en het nut van open dagen (wat kun je vragen?). Voor de groep 8 leerling gaat het over vrienden maken, wat verandert op school (mentor, pauzes, kluisjes, boeken etc.) en huiswerk maken. Beide doelgroepen worden op een eigen manier aangesproken. De teksten zijn laagdrempelig en worden afgewisseld met o.a. verhalen van experts en brugklasleerlingen en humoristische illustraties. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out. Bevat voor kinderen ca. zes invulpagina's en een weekplanner. Voor beide groepen staan aan het eind verwijzingen naar relevante websites, beeldmateriaal (YouTube) en literatuur. Van dezelfde auteur verscheen 'Pubermania'*. Een behoorlijk complete informatiegids over een actueel onderwerp. Voor opvoeders en hun kinderen vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401436014 | 105 pagina's

Titel Schoolmania : complete gids voor ouders en kinderen : ontspannen naar de middelbare school
Auteur Ingrid van Essen
Secundaire auteur Kiki Mol-van der Lee ; Marcel Jurriens
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Lannoo Campus, [2016]
Overige gegevens 105 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Keerdruk - Met literatuuropgave
ISBN 9789401436014
PPN 406864640
Rubriekscode 481
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Voortgezet onderwijs