Crush
Boek

Crush als liefde pijn doet ([2016])/ Eve Ainsworth, vertaling [uit het Engels]: Sandra C. Hessels ; redactie en productie: Vitataal

Anna (14) heeft het thuis niet gemakkelijk. Ze raakt verstrikt in een relatie met Will (16) die steeds gewelddadiger wordt. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 14-jarige Anna heeft het thuis niet gemakkelijk: ze moet van haar vader altijd allerlei huishoudelijke klussen doen, terwijl haar jongere broer wordt ontzien, en ze mist haar moeder, die weggelopen is met een vriend van Anna's vader. Haar ego wordt gestreeld als ze de 16-jarige Will ontmoet, een mooie jongen en een schoolgenoot. Will is echter wel iemand die Anna geheel voor zichzelf wil en allerlei eisen aan haar stelt. De auteur weet de spanning goed op te bouwen door Anna het verhaal te laten vertellen, afgewisseld met fragmenten waarin Will aan het woord is over zijn thuissituatie. Zijn gedrag wordt niet goedgepraat, maar de lezer ontdekt wel waar dit gedrag vandaan komt. Heldin van het verhaal blijft Anna, die haar kracht herontdekt. Een verhaal dat leest als een psychologische thriller over geweld in een relatie, met daaronder thema's als een gebroken gezin, onmachtige ouders en gebrek aan eigenwaarde. Eve Ainsworth werkte voor de Britse Kinderbescherming en met tieners in de geestelijke gezondheidszorg. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048313648 | 240 pagina's

Titel Crush : als liefde pijn doet
Auteur Eve Ainsworth
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Sandra Hessels
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 240 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Crush. - London : Scholastic Inc., 2016
ISBN 9789048313648
PPN 405032471
Thematrefwoord Geweld ; Eenoudergezin ; Verliefdheid
Taal Nederlands