Tweedehands vleugels
Boek

Tweedehands vleugels (juni 2016)/ Vanessa Gerrits, landkaart: Vanessa Gerrits ; tekstredactie: Jen Minkman & Chinouk Thijssen

Engelen en Kraaien zijn vijandige groepen in het luchtruim. Kraai Max heeft nieuwe vleugels nodig. Als hij die van Engel Lucia steelt, kan zij haar rol als beschermengel niet meer uitvoeren. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Engelmeisje Anna-Lucia ('Lucy') heeft alle reden om Max te haten, de Kraai (een mens met superkrachten dankzij illegale transplantaties) die haar vleugels stal. Zonder vleugels verliest ze haar prestige als Beschermengel en raakt ze voor minstens een jaar aan huis gekluisterd. Maar in plaats daarvan intrigeert Max haar. Zijn bandeloze bestaan vormt een schril contrast met de planmatige en hiërarchische maatschappij van de engelen. Bovendien is Max lang niet zo gevaarlijk als hij eruitziet. Lucy valt voor hem, maar ze is al verloofd met een engel... Er valt genoeg te zwijmelen in dit formuleachtige YA-verhaal. De soepele dialogen en droogkomische toon zullen de doelgroep zeker aanspreken, maar leiden op spannende momenten hinderlijk af. De personages handelen niet overal even geloofwaardig, en de verhaalwereld is op een aantal punten onduidelijk. Hoe kunnen er bijvoorbeeld mensen en mythologische wezens naast elkaar bestaan in een soort toekomstig België (met verwijzingen als Groot-Bruxelois, rivier de Scelde)? Wellicht dat een vervolg de nodige antwoorden biedt. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462661783 | 330 pagina's

Titel Tweedehands vleugels
Auteur Vanessa Gerrits
Secundaire auteur Jen Minkman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, juni 2016
Overige gegevens 330 pagina's - kaart - 22 cm
ISBN 9789462661783
PPN 403980968
Genre romantische verhalen - sprookjes
Thematrefwoord Engelen ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Vleugels trilogie
Boek

Vleugels trilogie (2016-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Vanessa Gerrits