Minidiertjes
Boek

Minidiertjes ([2016])/ Heather Hammonds, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Tim Bradford

Wist je dat er zeepaardjes zijn die kleiner zijn dan je duim? In totaal worden acht 'minidiertjes' kort voorgesteld. Met grote kleurenfoto's. Bevat enige verwerkingstips. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Er bestaan zeepaardjes die kleiner zijn dan je duim en een kameleon die op je vingernagel past als hij pas geboren is. In deze handzame uitgave komen acht 'minidiertjes' aan bod hoofstukken van een dubbele bladzijde. Op de ene bladzijde staat een kleurenfoto en op de andere informatie, een globale kaart van het leefgebied en feiten over bv. het voedsel. Leuk is dat je op een centimeter kunt zien hoe groot/klein een dier is. Het desbetreffende dier is op ware grootte afgebeeld. De teksten zijn verdeeld over twee of drie blokjes. De feiten staan in een gekleurd kader. Alles bij elkaar levert dit een overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out op. De grote vetgedrukte titels en de teksten zijn duidelijk en goed leesbaar. Achterin staan een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. Dit achtste deel* uit de serie 'In de roos'*, een (vertaalde) serie boeken, die afhankelijk van de kleur, geschikt is voor een oplopende doelgroep van 7- tot 11-jarigen. In de delen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461754530 | 24 pagina's

Titel Minidiertjes
Auteur Heather Hammonds
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Tim Bradford ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Mini marvels. - Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754530
PPN 406581479
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 8
Uitgeleend