Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Leven in de lucht
Boek

Leven in de lucht ([2016])/ Kate Scott, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Natalie Hughes

De noordse stern is een bijzondere vogel, die in de lucht leeft. Hij slaapt zelfs in de lucht! We volgen de vogel tijdens zijn lange tocht van de Zuidpool naar de Noordpool en weer terug. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

'Ik ben een noordse stern en ik leef in de lucht'. Zo start deze handzame uitgave waarin we deze bijzondere vogel volgen tijdens zijn tocht van de Zuid- naar de Noordpool en weer terug. Op een kaartje wordt dit weergegeven. In de overige negen hoofstukken van een dubbele bladzijde is er aandacht voor o.a. de speciale manier van duiken, het het opstijgen en het vinden van de juiste partner. Aantrekkelijke en kleurrijke lay-out die voor een groot deel in beslag wordt genomen door grote kleurenfoto's. Daarin of daarbij staan een verhalende tekst in de ik-vorm en korte informatieve teksten en weetjes in gekleurde kaders. De grote vetgedrukte titels en de teksten met een vrij ruime interlinie en in grote letters zijn duidelijk en goed leesbaar. Achterin staan een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. Dit is het vijftiende deel van de serie 'In de roos'*, een (vertaalde) serie boeken die afhankelijk van de kleur geschikt is voor een oplopende doelgroep van 7- tot 11-jarigen. In de delen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754585 | 24 pagina's

Titel Leven in de lucht
Auteur Kate Scott
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Natalie Hughes ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: A life in the sky. - Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754585
PPN 406585571
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Noordse sterns
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Noordse sterns

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 15
Uitgeleend