Op stap met de brandweer
Boek

Op stap met de brandweer ([2016])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Wat doet de brandweer allemaal? Kleine Bengel vertelt dat ze onder meer branden blussen in het bos en op zee. Hardkartonnen kijk- en zoekboek met paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dit kartonnen zoek- en kijkboek met twee afgeronde hoeken gaat over de brandweer (inclusief de brandweer op zee en een Amerikaanse brandweerauto). Verdeeld over zes spreads komen enkele aspecten van het werk van deze hulpdienst aan bod: alarmering, reddingsacties, bosbranden en hulp bij een brandend schip. De multiculturele brandweerlieden helpen bij dit soms gevaarlijke werk! Op elke pagina staan zoekvragen in de kantlijn. Aan de rechterzijde staan details van de illustraties die moeten worden opgezocht. Dat vraagt secuur kijken. Aan de linkerzijde staan drie of vier (zoek)vragen over de prenten, bedoeld om kennis en woordenschat te vergroten. De tekst staat met een schreefloze letter in de illustraties. De moeilijkheidsgraad van de gebruikte woorden is soms nogal pittig, zoals amfibievoertuig, toeristen en zodiac (een opblaasbare boot). De door de computer geanimeerde illustraties in heldere kleuren maken op aantrekkelijke wijze de voornaamste taken van de brandweer inzichtelijk. Maakt deel uit van de serie 'Kleine Bengel ontdekt...'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072144

Titel Op stap met de brandweer
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les pompiers avec Léon. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2015. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463072144
PPN 406779309
Rubriekscode 614.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brandweer
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Brandweer

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend