De machines van de bouwplaats
Boek

De machines van de bouwplaats ([2016])/ concept: Nathalie Bélineau, illustraties: Alexis Nesme ; tekst: Émilie Beaumont

Welke machines kun je op de bouwplaats tegenkomen? Kleine Bengel vertelt wat ze allemaal doen. Hardkartonnen kijk-en zoekboek met paginagrote computerillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Welke machines kun je op de bouwplaats tegenkomen? In dit hardkartonnen kijk- en zoekboek laat Kleine Bengel dit zien. We zien machines die huizen afbreken, kranen die zware voorwerpen verplaatsen, maar ook machines om te asfalteren en wegen te bouwen. De weinige tekst staat in de kleurrijke illustraties over een dubbele pagina die laten zien wat er op de bouwplaats voor werkzaamheden gebeuren. Op elke bladzijde worden vragen gesteld over de illustratie. In de kantlijn op elke linkerbladzijde staan zoekvragen en keuzevragen met twee mogelijke antwoorden. Op elke rechterbladzijde zijn kleine uitsneden uit de illustratie opgenomen met de vraag 'Welk stukje hoort bij welke machine?'. De laatste pagina is een 'weet jij het nog?' pagina, waarin alle machines nog een keer opgezocht moeten worden in de illustratie. Het taalgebruik is niet altijd goed op de doelgroep afgestemd met woorden als stabilisatoren en betonpomp. Maakt deel uit van de serie 'Kleine Bengel ontdekt...'*. Leuk kijk- en zoekboek met gewatteerd omslag dat door de gestelde vragen educatieve meerwaarde heeft. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463072113

Titel De machines van de bouwplaats
Auteur Alexis Nesme
Secundaire auteur Nathalie Bélineau ; Émilie Beaumont
Type materiaal Boek
Uitgave [Parijs] : Fleurus, [2016] - Antwerpen : Ballon Media nv
Overige gegevens 13 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les engins de chantier avec Barnabé. - Paris : Fleurus Éditions, (c)2015. - (P'tit garçon découvre)
ISBN 9789463072113
PPN 406779422
Rubriekscode 692.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Graafmachines
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Graafmachines

Relaties/Serie

Kleine bengel ontdekt...
Boek

Kleine bengel ontdekt... (2016-...)

vol.
Uitgeleend