Thicker than water. Seizoen 2
DVD

Thicker than water. Seizoen 2 ([2016])/ Henrik Jansson-Schweizer

Een pensionhoudster wordt dood aangetroffen. Haar drie volwassen kinderen worden geconfronteerd met een testament waarin staat dat zij gedurende één seizoen met elkaar het pension moeten runnen omdat ze anders niets krijgen.

Recensie

Tweede seizoen (2016) van een Zweedse dramaserie van Henrik Jansson-Schweizer met Joel Spira, Björn Bengtsson en Aliette Opheim. De drie volwassen kinderen van pensionhoudster Anna-Lisa Waldemar worden door hun moeder gevraagd naar het ouderlijk huis te komen. Ze hebben elkaar al in geen jaren gezien en krijgen van hun moeder een speciale boodschap mee, wat meteen ook een afscheid inhoudt, want vlak daarna vinden ze een afscheidsbrief en haar levenloze lichaam. Haar laatste wens was dat haar kinderen gezamenlijk voor het pension zouden zorgen. Op papier een mooie wens, maar in de praktijk niet makkelijk. Nu de drie Waldemars weer samen moeten werken, komen de onderlinge spanningen van vroeger weer naar boven. Nu blijkt hoe sterk hun banden zijn bij onverwachte gebeurtenissen, ook als de toekomst van het pension bedreigd wordt. Is bloed echt dikker dan water? Ron Rijghard (NRC 23-9-'14) gaf 4 sterren aan seizoen 1: 'Zo expliciet als bij het familiediner wordt er zelden gesproken over de verdwenen vader. Beelden doen het werk: flashbacks die momenten van doodsangst en strijd om lijfsbehoud bij de kinderen blootleggen. Hoe mensen een geschonden verleden met zich meetorsen laat deze ingetogen serie magnifiek en bij vlagen keelsnoerend zien.' IMDb waardering 7,2.

Specificaties

Zweeds

Titel Thicker than water. Seizoen 2
Uniforme titel Tjockare än vatten
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joel Spira ; Björn Bengtsson ; Aliette Opheim
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2016]
Overige gegevens 3 dvd-video's (.. min) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Joel Spira, Björn Bengtsson, Aliette Opheim. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Zweden : Nice Drama Produktion - Oorspronkelijke titel: Tjockare än vatten
PPN 407848959
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Lumière series
DVD

Lumière series (2011-...)

vol.
Uitgeleend