DC Superhero girls
DVD

DC Superhero girls hero of the year (2016)/ directed by Cecilia Aranovich

De tieners van DC Super Hero Girls strijden om de jaarlijkse prijs voor Heldin van het jaar. Ondertussen willen Dark Opal en zijn partner het universum veroveren en hebben ze het gemunt op de super hero girls en hun school. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Lange animatiefilm, gebaseerd op de webserie 'DC Super Hero Girls'. De gebeurtenissen spelen zich af op en rond Super Hero High School, waar de toekomstige superheldinnen opgeleid worden, o.a. Supergirl, Batgirl, Wonderwoman en Harley Quinn. Terwijl iedereen druk bezig is met de voorbereiding voor de verkiezing van 'Heldin van het jaar' blijkt dat de slechte Eclipso en haar helper Dark Opal de macht op aarde in handen willen krijgen. Daarvoor hebben ze het magische kristal van Supergirl nodig, afkomstig van haar thuisplaneet Krypton. Supergirl en de andere meisjes moeten de strijd aangaan. Naast veel actie zijn er ook verwikkelingen tussen de meisjes en in hun thuissituatie. Renee Schonfeld (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren: de animatie is niet bijzonder en het verhaal overvol, maar de hoofdpersonen zijn krachtige meisjes en het verhaal zit vol actie en is grappig. Ook Ans Wijngaarden (cinemagazine.nl) geeft 3 sterren: '(...) een vlot verhaal die vooral jonge meiden zal aanspreken. (...) Het verhaal van de film is simpel, maar niet te suf voor de kinderen. (...)' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5051888227176

Titel DC Superhero girls : hero of the year
Uniforme titel Hero of the year
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Cecilia Aranovich ; Teala Dunn ; Grey Griffin
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Warner Bros. Entertainment, 2016
Overige gegevens 1 dvd-video (73 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder andere: Teala Dunn, Grey Griffin, Anais Fairweather, Tara Strong, Mae Margaret Whitman. - Engels of Frans gesproken, ondertiteld in Nederlands of Frans - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten, 2016 - Bevat ook onder andere: Korte documentaire: All about super hero high ; Korte documentaire: Fall into super hero high
ISBN 5051888227176
PPN 407597344
Genre science-fiction
Thematrefwoord Helden
Taal Engels