Trollie
DVD

Trollie ([2016])/ regie Gert Embrechts

Max (10) viert kerst bij oma Mimi in de bergen. Wanneer hij door het ijs van een bergmeer zakt, wordt hij gered door een jonge trol. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Traditiegetrouw zijn de 10-jarige Max en zijn familie in de kerstperiode bij oma Mimi op haar landgoed in de bergen. Wanneer de jongen door het ijs zakt, wordt hij gered door een bergtrol. Omdat Trollie verdwaald blijkt te zijn, neemt Max zijn taartetende redder mee en verstopt hem op zolder. Nederlands-Belgische serie in tien afleveringen (2015) met een fijne mix tussen spanning en hilariteit. Over de warme band tussen de dromerige Max en zijn oma (Olga Zuiderhoek) en over de respectvolle vriendschap tussen de jongen en Trollie. Als een rode draad is er de hebzucht van een familie die het landgoed van oma wil verkopen nog voor zij is overleden. Het spel van de acteurs is naturel, de Nederlandse teksten zijn goed verstaanbaar. Knap montagewerk met geloofwaardige beelden. De scène waarbij Max via een graf in de wereld terechtkomt waar ook de gestorven opa Beer is en waar ook oma (al) blijkt te zijn, kan moeilijk zijn. In de laatste aflevering worden bepaalde zekerheden op losse schroeven gezet: werd Max wel door Tróllie gered? Een fijne jeugdfilm (4 uren) in tien afleveringen. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8717344759748

Titel Trollie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gert Embrechts ; Leo Willems ; Jelka van Houten ; Olga Zuiderhoek
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (10 × 24 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Leo Willems, Jelka van Houten, Olga Zuiderhoek. - Nederlands gesproken - Videoversie van de televisieserie voor KRO-NCRV: Nederland : Johan Nijenhuis & Co, 2016
ISBN 8717344759748
PPN 407528970
Genre kerstverhaal - sprookjes
Thematrefwoord Kerstmis ; Trollen
Taal Nederlands