Wat kan ik?
Boek

Wat kan ik? ([2017])/ Melissa Higgins, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie: Pam Thierry, Simon van der Sluijs

Lees wat gehandicapte kinderen allemaal kunnen. Zo kan een kind in een rolstoel een computer besturen, met de bus reizen en muziek maken. Met grote kleurenfoto's en een website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Recensie

Informatief (prenten)boek in oblong formaat, met online extra's, uit de driedelige reeks 'Ik, jij, wij'*, waarin je leest en leert dat iedereen anders is én dat je op eigen vermogens best trots mag zijn. In deze uitgave ligt de focus op wat kinderen met een beperking kunnen: vanuit je rolstoel een computer besturen, jezelf aankleden, een antwoord geven aan de meester, sporten met hulpmiddelen én muziek maken. Grote kleurenfoto's en eenvoudige tekstblokjes (zo'n drie korte zinnen met af en toe een vraag aan de kijklezer) vormen het startpunt voor een gesprek, waarbij de aangereikte vertelwoorden kunnen ondersteunen. Via een code in het boek heb je toegang tot o.a. online lezen, werkbladen en filmpjes, die ervoor zorgen dat de informatie op verschillende manieren kan worden ervaren. Daardoor kan iedereen op eigen wijze aan de slag. Met een korte lijst 'moeilijke woorden', verwijzingen en register. Positieve uitgave die insteekt op talent en wat wél kan, en in het kader van actuele, maatschappelijke ontwikkelingen als de vluchtelingenstroom of passend onderwijs jonge kijklezers kennis laat maken met de rijke wereld van 'ik-jij-wij'! Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755704 | 24 pagina's

Titel Wat kan ik?
Auteur Melissa Higgins
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Pam Thierry
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: We all have different abilities. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Celebrating differences)
ISBN 9789461755704
PPN 406389136
Rubriekscode 463
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gehandicapte kinderen ; Kinderen met een beperking
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Mensen met een beperking

Relaties/Serie

Ik, jij, wij...
Boek

Ik, jij, wij... (2017)

vol.
Uitgeleend
Melissa Higgins