Vlieg naar Mars!
Boek

Vlieg naar Mars! ([2017])/ Richard en Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Irene Venditti ; eindredactie: Cecile Bolwerk

Waarom zijn raketten lang en smal? Hoe lopen astronauten in de ruimte? Ontdek hoe krachten in de ruimtevaart werken. Bevat uitleg, drie proefjes, kennistest en veel kleurenfoto's en andere illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel van de reeks 'Kracht in beweging'* worden de krachten besproken die bij een ruimtevlucht komen kijken. Het stevige boek geeft in hoofdstukken ter grootte van twee of vier pagina's antwoord op vragen zoals: wat zijn raketten en hoe komen ze in een baan om de aarde? Of hoe werken de pakken van astronauten en zal de mens ooit naar Mars reizen om er te wonen? De uitleg staat steeds in korte alinea's met eigen kop op veelal een pastelkleurige achtergrond. Natuurkundebegrippen als energie, warmte, gravitatie, zwaartekracht, actie-reactie, luchtdruk, weerstand e.d. worden zo op een boeiende manier uitgelegd. Moeilijke woorden staan vetgedrukt en worden besproken in een woordenlijst. De tekst wordt begeleid door kleurenfoto's en -illustraties met bijschriften en kaders met aanvullende informatie. Een erg aantrekkelijke en overzichtelijke kennismaking met de natuurkundewetten voor jonge enthousiaste ruimteliefhebbers. Tussendoor staan drie leuke proeven om zelf te doen. Via tien quizvragen kan de kennis worden getoetst. Met aanvullend tips over boeken, sites, films, en uitstapjes naar o.a. Space Expo in Noordwijk. Bevat ook een register. Goed te gebruiken bij bv. de techniekles op scholen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055668885 | 48 pagina's

Titel Vlieg naar Mars!
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Louise Spilsbury ; Irene Venditti ; Cecile Bolwerk
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 48 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Auteurs vermeld op rug van omslag - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Fly to Mars! - Capstone Global Library Ltd., (c)2016. - (Feel the force)
ISBN 9789055668885
PPN 406394903
Rubriekscode 659.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart; Mechanica
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Kracht in beweging
Boek

Kracht in beweging (2017)

vol.
Uitgeleend