Sneeuw als as
Boek

Sneeuw als as (januari 2017)/ Sara Raasch, vertaling [uit het Engels] Angelique Verheijen ; kaart: Jordan Saia

Meira (16) is een van de acht overgebleven Winterianen die hun vaderland ontvlucht zijn toen het werd overgenomen door de koningin van Lente. Als ze zou trouwen met Theron, prins van het minder machtige koninkrijk Cordell, staan ze machtiger tegenover Lente. Maar wil ze dit wel? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eerste deel van een fantasy-trilogie waarin het 16-jarige weesmeisje Meira er alles aan doet om het koninkrijk Winter te heroveren. Dit is jaren geleden veroverd door Koninkrijk Lente, waar de wrede Angra heerst. Winterkoningin Hannah is hierbij gedood en haar medaillon, dat magie bevat, gestolen. De meeste Winterianen leven sindsdien in gevangenschap. Maar de acht die in ballingschap leven, willen het medaillon terug en hun landgenoten bevrijden. Meira krijgt hierbij een belangrijke taak. Ze kan niet alleen goed vechten, maar wordt ook ingezet als pion. Als ze zou trouwen met Theron, prins van het minder machtige koninkrijk Cordell, staan ze machtiger tegenover Lente. Maar wil ze dit wel? En wat betekenen haar dromen over de gestorven koningin en haar magie? De twist aan het eind zorgt voor een verrassende onthulling. De Amerikaanse Sara Raasch (1989) stond met deze vlot leesbare, spannende fantasyroman in 2015 op de New York Times Bestsellers lijst. Haar gecreëerde fantasy-wereld bevat veel geweld, maar ook fantasie, moed, vriendschap en een tikkeltje romantiek. Origineel fantasy-verhaal waarbij koninkrijken de namen van de seizoenen dragen en jonge mensen voor veranderingen zorgen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402718706 | 382 pagina's

Titel Sneeuw als as
Auteur Sara Raasch
Secundaire auteur Angelique Verheijen ; Jordan Saia
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Harper Collins Young Adult, januari 2017
Overige gegevens 382 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Eerste deel van trilogie - Vertaling van: Snow like ashes. - New York : Balzer + Bray, (c)2014
ISBN 9789402718706
PPN 405043384
Genre science-fiction
Thematrefwoord Magie
Taal Nederlands