Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Suikertand
Boek

Suikertand (oktober 2016)/ Ian McEwan, vertaald [uit het Engels] door Rien Verhoef

Een jonge vrouw met een voorliefde voor literatuur wordt in de jaren '70 van de 20e eeuw als lid van de Britse geheime dienst belast met het begeleiden van een veelbelovende schrijver.

Aanwezigheid

Recensie

Begin jaren zeventig van de twintigste eeuw krijgt de jonge Serena een baan bij de Britse geheime dienst MI5. Omdat ze een hartstochtelijk lezeres is, wordt ze ingezet bij een cultureel project in het kader van de Koude Oorlog, waarbij de geheime dienst jonge journalisten en schrijvers steunt die blijk geven van een kritische houding tegenover het communisme. Serena dient de auteur T.H. Haley te werven, raakt geïntrigeerd door zijn werk en wordt verliefd op de man, waardoor ze in een onmogelijke situatie belandt. Wat begint als een Koude Oorlogsroman ontwikkelt zich tot een liefdesroman, een schets van het onrustige Engeland van de jaren zeventig van de twintigste eeuw en ten slotte tot een roman over schrijven en lezen en de kracht van verbeelding, met een bij dit laatste punt aansluitende grandioze ontknoping. Na een wat lange aanloop biedt de roman een spannend literair spel waarin McEwan op satirische wijze de tijdgeest schildert alsmede met enige spot een zelfportret in de figuur van Haley en de beschrijvingen van diens werk. Niet McEwans allerbeste, maar nog steeds een prima roman van een van Engelands belangrijkste hedendaagse auteurs.

Specificaties

Nederlands | 9789041712189 | 398 pagina's

Titel Suikertand
Auteur Ian McEwan
Secundaire auteur Rien Verhoef
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, oktober 2016
Overige gegevens 398 pagina's - 19 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Uitgeverij De Harmonie - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : De Harmonie, 2012 - Vertaling van: Sweet tooth. - Londen : Jonathan Cape, 2012
ISBN 9789041712189
PPN 407569227
Genre romantische verhalen - spionageroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1208
Uitgeleend