Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. 3, Je senior vervolgt zijn weg
Boek

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. 3, Je senior vervolgt zijn weg ([2016])/ Martine Burgers, fotografie: Noëlle Hoorneman ; illustraties: Lili Chin ; redactie: Rianne Pragt

Informatie in woord en beeld over de laatste levensfase van de hond en wat daarbij komt kijken qua gedrag, klachten en training.

Recensie

Na 'Elke pup een goede start' (2014)* en 'Je puber goed op pad' (2015)** wordt in dit derde deel van een vierdelige serie de laatste levensfase van de hond beschreven. Aan de orde komt onder andere angst, met de waarschuwing er iets aan te doen voordat het erger wordt. De clicker-methode kan hierbij een grote hulp zijn, maar ook bij ander aan te leren gedrag. De methode wordt hier nogmaals duidelijk uitgelegd. Verder onder andere advies bij het introduceren van een tweede hond, trainingen aangepast aan deze levensfase door bijvoorbeeld het aanleren van kastjes open en dicht te doen, het ouder worden met de gebruikelijke klachten (met uitleg), hulpmiddelen en spelletjes. De auteurs zijn een goed opgeleide hondentrainer met een eigen hondenschool en een osteopaat met een eigen dierenpraktijk. Dit met kennis van zaken geschreven boek is een aanrader, omdat de behoeften van de hond aan bod komen met een duidelijke uitleg hoe de eigenaar hier aan kan voldoen en er zo duidelijk omtrent de laatste levensfase van de hond nog niet veel geschreven is. Geïllustreerd met grote en kleine kleurenfoto's en een paar tekeningen. Met inhoudsopgave, hondenetiquetteregels en register. Het aangekondigde vervolgdeel is 'De hond als atleet'.

Specificaties

Nederlands | 9789492199805 | 192 pagina's

Titel Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans. 3, Je senior vervolgt zijn weg
Auteur Martine Burgers
Secundaire auteur Sam Turner ; Lili Chin ; Noëlle Hoorneman ; Rianne Pragt
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Edicola Publishing bv, [2016]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789492199805
PPN 400548127
Rubriekscode 634.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden; Africhting
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden

Relaties/Serie

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans
Boek

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans (2014-...)

vol. 3
Uitgeleend
Martine Burgers