Kennismaken met materialen
Boek

Kennismaken met materialen materiaalkunde voor niet-materiaalkundigen : basiskennis & ideeënboek ([2016])/ Eddy Brinkman

Kennismaking met een breed scala aan materialen, achterliggende theorieën en nieuwe ontwikkelingen, zoals nanotechnologie en 3D-printen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit informatieve boek geeft op toegankelijke wijze inzicht in de materiaalkunde. Er wordt kennisgemaakt met een breed scala aan materialen: keramiek, glas, metaal, kunststof, rubber en composiet. De vele achterliggende technologieën worden begrijpelijk uitgelegd. De aldus verkregen basiskennis kan goed worden gebruikt om nieuwe ontwikkelingen in dit veld te volgen en te begrijpen. Vernieuwingen zoals nanotechnologie, zelfherstellende materialen, 3D-printen en van oorsprong biologische materialen worden kort behandeld. Gepresenteerde voorbeelden zijn nuttig - ook om nieuwe ideeën op te doen. Helder taalgebruik; prima notatie van formules en symbolen. Handige verwijzingen naar pagina's met meer informatie over het betreffende onderwerp. Functionele illustraties in kleur. Goede lay-out en bladspiegel. Per hoofdstuk een aparte steunkleur; ook in de tekst wordt kleur gebruikt. Nuttige leeswijzer voorin. Achterin: literatuuropgave en index. Geschikt als naslagwerk voor mensen werkzaam in dit vakgebied; ook interessant voor een breed lezerspubliek met kennis van natuur-/scheikunde op havo-niveau.

Specificaties

Nederlands | 9789079926008 | 192 pagina's

Titel Kennismaken met materialen : materiaalkunde voor niet-materiaalkundigen : basiskennis & ideeënboek
Auteur Eddy Brinkman
Type materiaal Boek
Uitgave Barchem : Betase, [2016]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789079926008
PPN 40773502X
Rubriekscode 670.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Materialenkennis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Materialenkennis