Zeno en Kamiel
Boek

Zeno en Kamiel tegenstellingen ([2016])/ Jacques Duquennoy

Zebra Zeno en kameleon Kamiel gaan met de trap naar beneden en naar boven, zijn verdrietig als de vogel gevangen is en blij als de vogel vrij is. Vierkant hardkartonnen prentenboek over tegenstellingen, met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen en kijkgaten. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

De vriendjes Zebra Zeno en kameleon Kamiel laten in dit stevig uitgevoerde, vierkante kartonboek met twee afgeronde hoeken een aantal tegenstellingen zien. Op speelse wijze: elke dubbele pagina heeft een uitsparing waardoor meerdere begrippen verbonden worden. Bijvoorbeeld: 'Zeno en Kamiel zijn verdrietig, de vogel is gevangen. Zeno en Kamiel zijn blij, de vogel is vrij.' Zo leert het kind ook iets over oorzaak en gevolg. De pastelkleurige illustraties zijn duidelijk uitgevoerd in zwarte lijnen tegen een lege achtergrond in verschillende tinten. De illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. De auteur/illustrator maakte voor jonge kinderen onder meer boeken over Sam het spookje en over Zeno en Kamiel verscheen in dezelfde opzet 'Vormen'*. Origineel en mooi uitgevoerd, fijn boekje om met dreumesen aan de slag te gaan. Vanaf ca. 2 jaar

Specificaties

Nederlands | 9789002262111

Titel Zeno en Kamiel : tegenstellingen
Uniforme titel Tegenstellingen Zeno en Kamiel
Auteur Jacques Duquennoy
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2016]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les contraires. - Montrouge, France : Bayard Editions, (c)2015. - (Zazou et Léopold)
ISBN 9789002262111
PPN 407390561
Thematrefwoord Tegenstellingen
Taal Nederlands