Het verhaal van Rachel
Boek

Het verhaal van Rachel het waargebeurde verhaal van haar vlucht uit een land in Centraal-Azië ([2016])/ door Andy Glynne en Salvador Maldonado, vertaling [uit het Engels]: Linda Broeder

De 13-jarige Rachel vlucht uit haar islamitische thuisland in centraal-Azie, omdat ze daar als christen niet kan wonen. Dit waargebeurde verhaal wordt verteld in een prentenboek met donkere kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Recensie

Prentenboekvertelling met schrijnend waargebeurd verhaal vertelt vanuit het perspectief van de 13-jarige Rachel (ik-persoon). Met haar ouders vlucht ze weg uit hun overwegend islamitische thuisland in centraal-Azië, omdat ze daar als christenen worden vervolgd. In het eerste gastland wordt hun asielaanvraag afgewezen en moeten ze terug naar hun land van herkomst. Daar worden ze opnieuw zeer vijandig bejegend. En nogmaals moeten ze vluchten. Dan komen ze in een land waar ze mogen blijven, en wordt Rachels droom, te mogen studeren, verwerkelijkt. De uitgave maakt deel uit van de serie 'Op de vlucht'* waarvoor scènes uit een succesvolle bekroonde Britse animatiefilm werden gebruikt. De prenten bestrijken steeds dubbele pagina's. Daar waar de hoofdpersoon in haar thuisland of op de vlucht is, zien de prenten er donker en dreigend uit. De mooie kleuren komen terug in de prenten, als er rust komt in Rachels leven. De korte tekst in duidelijke druk bevat geen moeilijke woorden. Toegankelijk boek dat prima te gebruiken is om al met jonge kinderen over het vluchtelingenprobleem te praten. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021471

Titel Het verhaal van Rachel : het waargebeurde verhaal van haar vlucht uit een land in Centraal-Azië
Auteur Andy Glynne
Secundaire auteur Salvador Maldonado ; Linda Broeder
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: vormgeving en illustraties: Salvador Maldonado - Vertaling van: Rachel's story... : a journey from a country in Eurasia. - London : Wayland Publishers, 2014. - (Seeking refuge)
ISBN 9789462021471
PPN 407630228
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Kinderen; Centraal-Azië
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen