Empire. Seizoen 2
DVD

Empire. Seizoen 2 ([2016])/ Lee Daniels

Lucious Lyon, hoofd van het muziekimperium Empire, weet dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft en hij wil zijn bedrijf in goede handen achterlaten. Zowel zijn drie zoons als zijn ex-vrouw willen de zaak graag overnemen.

Recensie

Seizoen 2 (2016) van een tv-serie van FOX. Als er ALS is gediagnosticeerd bij Lucious Lyon (Terrence Howard), de eigenaar van een succesvol hiphop-platenlabel, moet de zaak overgedaan worden aan een van zijn drie zoons. Maar wie gaat dat worden? Zijn oudste, die al een bedreven zakenman is, zijn middelste, de begaafde singer-songwriter of zijn jongste, een hiphop-ster in de dop. Ook Lucious' ex-vrouw Loretha (Taraji P. Henson) bemoeit zich ermee. De serie wordt omschreven als Dynasty voor de generatie van Jay Z en Beyoncé: glitter en glamour, familievetes en gekonkel op een soundtrack van hiphop en rap. Nick Boers (vpro.nl): '(...) De diversiteit die de popindustrie zo groot en spannend maakt, ontbreekt gek genoeg al jaren in de televisiestudio's; hiphopdrama Empire laat eindelijk eens iets nieuws horen. (...) Empire is een Shakespeariaanse soap met een beat. Of je daar van houdt is aan jezelf, maar wat Empire in ieder geval dat beetje extra geeft, is die eerdergenoemde diversiteit. Empire heeft een grotendeels zwarte cast (...)'. In Nederland uitgezonden door FOX.

Specificaties

Engels | 8712626053293

Titel Empire. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Terence Howard ; Taraji P. Henson
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 4 dvd-video's (18 × 42 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Terence Howard, Taraji P. Henson, Trai Byers, Bryshere Gray. - Engels gesproken, Frans of Duits nagesynchroniseerd, 4 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de televisieserie: Verenigde Staten : Imagine Television, 2016
ISBN 8712626053293
PPN 40760720X
Taal Engels