Remember
DVD

Remember ([2016])/ directed by Atom Egoyan

Twee bejaarde lotgenoten sluiten een pact om wraak te nemen op de ontsnapte Blockführer uit Auschwitz die hun leven en dat van hun geliefden en familie van hen afgenomen heeft.

Recensie

Canadees-Duits drama van Atom Egoyan (Exotica; Ararat) met Christopher Plummer en Bruno Ganz. Zev Gutmann woont in een verzorgingshuis en is dement. Zijn medebewoner Max, helder van geest maar aan een rolstoel gebonden, stuurt hem op pad met geld, een pistool en een brief met instructies om de SS-officier op te sporen en te doden die in Auschwitz hun beider families vermoordde. Zijn zoektocht leidt Zev door de hele VS en Canada. De recensenten oordelen heel verschillend. Eric Le Duc (Telegraaf 19-5-'16): '(...) Dan hebben we het niet over de vele plotgaten en ongeloofwaardigheden die het verhaal teisteren. Nee, Egoyan exploiteert de Holocaust als goedkope B-thriller waarin ook nog eens een geestesziekte als dementie de spanning moet aanzwengelen. Dit schurende gevoel van onbehagen wordt enigszins verzacht door Christopher Plummer, die zijn stinkende best doet (...)'. Hugo Emmerzael (Filmkrant mei '16) geeft 4 sterren: 'in elk opzicht een Egoyanfilm (...) een film die alle kanten op gaat, van Oscar bait naar exploitation flick, misschien ergens tussen Broken Flowers, Memento en The Sixth Sense in. Niet dat het een probleem is: Egoyan heeft met Remember een van zijn beste films in jaren gemaakt. (...)' Genomineerd voor een Gouden leeuw op het filmfestival van Venetië.

Specificaties

Engels | 5414937033294

Titel Remember
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Atom Egoyan ; Christopher Plummer ; Martin Landau
Type materiaal DVD
Uitgave [Rijen] : Paradiso Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Christopher Plummer, Martin Landau. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Canada : Serendipity Point Films, 2015
ISBN 5414937033294
PPN 407599266
Genre psychologische roman - thriller
Thematrefwoord Auschwitz (concentratiekamp) ; Dementie
Taal Engels