'Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is!' [Dyslexie editie]
Boek

'Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is!' [Dyslexie editie] ([2016])/ Chantal Engbers, met illustraties van Sandra Klaassen ; eindredactie Reijer Blankenspoor

Uitleg over de betekenis en gevolgen van dyslexie. Met kleurrijke tekeningen en steeds aan linkerzijde tekst voor volwassenen en aan rechterzijde tekst voor kinderen, gedrukt in een dyslexie lettertype. Onder begeleiding voor kinderen vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame, vierkante uitgave waarin een ervaren orthopedagoge, die in haar praktijk veel ervaring heeft opgedaan met dyslexie, kinderen en hun ouders op inzichtelijke wijze vertelt over de betekenis van de diagnose 'dyslexie'. In korte hoofdstukjes van twee naast elkaar gelegen pagina's bouwt ze haar verhaal op. Steeds staat links uitleg voor de volwassen begeleider; de tekst op de rechterpagina is bedoeld voor het kind, gedrukt in een dyslexie lettertype en voorzien van een kleurrijke tekening. Zeer beknopt komen o.a. aan de orde: het samenspel van ogen, ogen en hersenen; lettertekens en hun klanken; klanken en hun uitspraken; verkeerde koppelingen die gemaakt kunnen worden tussen letterteken en klank; de dyslecticus die extra (lees)tijd nodig heeft, maar ook hoe voorlezen de dyslecticus kan helpen om teksten beter te begrijpen. Een toegankelijke, duidelijke uitgave. Rustige bladspiegel met veel wit op de pagina's. Dit boekje kan in zijn eenvoud gebruikt worden door ouders, begeleiders, leraren in samenspel met hun (dyslectische) leerlingen. Met bescheiden achtergrondinformatie. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082544800 | 43 pagina's

Titel 'Nu weet ik eindelijk wat dyslexie is!' [Dyslexie editie]
Auteur Chantal Engbers
Secundaire auteur Sandra Klaassen ; Reijer Blankenspoor
Type materiaal Boek
Uitgave [Vught] : [SPIL-Vught], [2016]
Overige gegevens 43 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Een boek om samen te lezen - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789082544800
PPN 402427947
Rubriekscode 464.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dyslexie
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Dyslexie