Anatomie voor kunstenaars
Boek

Anatomie voor kunstenaars (november 2016)/ Sarah Simblet, fotografie door John Davis

Op leerzame wijze wordt de constructie van het menselijke lichaam in beeld gebracht met prachtige naaktfotografie naast afbeeldingen van het skelet, waardoor de relatie tussen de uitwendige verschijningsvorm en de inwendige structuur wordt verduidelijkt.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek wordt de constructie van het menselijke lichaam op leerzame wijze in beeld gebracht. Prachtige naaktfotografie (kleur), vaak paginagroot, van atletisch gevormde jonge mensen (dertigers) wordt anatomisch 'doorgelicht' m.b.v. pentekeningen (zwart-wit) op transparante bladen. De relatie tussen de uitwendige verschijningsvorm en de inwendige structuur wordt daardoor verduidelijkt. Systematisch en gedetailleerd worden het hele skelet en de daarbij behorende spieren geïllustreerd en toegelicht. Thema's als 'het lichaam en balans', 'poses' zijn welkome toepassingen. Het samengaan van theorie en praktijk wordt op een bijzondere wijze vormgegeven d.m.v. de zogenoemde 'masterclasses'. Een tiental meesterwerken uit de schilderkunst (van Holbein tot Hopper) krijgt specifieke aandacht: een gefotografeerd model wordt in een overeenkomstige pose 'opgesteld', zodat er anatomische vergelijkingen gemaakt kunnen worden. Tot slot wordt het boek gecompleteerd met tekenvaardigheidsoefeningen. Aspecten van het menselijk lichaam als het hoofd, de handen en voeten komen hierin aan bod. Met een begrippenlijst en alfabetisch register. Voor modeltekenaars/schilders.

Specificaties

Nederlands | 9789043919319 | 255 pagina's

Titel Anatomie voor kunstenaars
Auteur Sarah Simblet
Secundaire auteur John Davis
Type materiaal Boek
Editie 6e druk;
Uitgave Utrecht : Kosmos Uitgevers, november 2016
Overige gegevens 255 pagina's, 8 ongenummerde transparante bladen - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Titelpagina vemeldt: TirionArt - 1e druk Nederlandse uitgave: Baarn : Cantecleer, (c)2002 - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Anatomy for the artist. - London : Dorling Kindersley, 2001
ISBN 9789043919319
PPN 404414303
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Anatomisch tekenen ; Anatomie; Fotoboeken
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Tekenen