Alle 45 Amerikaanse presidenten
Boek

Alle 45 Amerikaanse presidenten met een beschrijving van hun leven en hun relatie met Nederland (november 2016)/ Rik Kuethe, redactie: Sjaak Roodenburg, Eddy Schaafsma en Tonny van Winssen

Recensie

Zeer goed leesbare, leuke, toegankelijke biografieën met zwart-witportretten van alle 45 Amerikaanse presidenten, dus inclusief Donald Trump. Kuethe heeft voor dit boek een serie tweewekelijkse schetsen over de Amerikaanse presidenten bewerkt die op de website van Elsevier zijn verschenen. Kuethe bespreekt de presidenten met humor en respect, maar ook met oog voor hun tekortkomingen, in drie tot vier pagina's, met voor zo'n kort bestek verrassende diepgang, van de wieg tot het graf. Hij heeft speciale aandacht voor typisch persoonlijke kenmerken die de presidenten heel menselijk maken en minder bekende en daarom zo leuke feitjes en hij let op connecties met Nederland. Een goed geschreven, uitnodigend boek dat met de huidige interesse voor de Amerikaanse presidenten velen nog lang zal boeien.

Specificaties

Nederlands | 9789035253414 | 243 pagina's

Titel Alle 45 Amerikaanse presidenten : met een beschrijving van hun leven en hun relatie met Nederland
Auteur Rik Kuethe
Secundaire auteur Sjaak Roodenburg
Type materiaal Boek
Editie Tweede editie, eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Elsevier Boeken, november 2016
Overige gegevens 243 pagina's - portretten - 20 cm
Annotatie Omslag vermeldt: "Met Trump" - Met register - Oorspronkelijke titel: Alle 44 Amerikaanse presidenten. - Amsterdam : Elsevier, 2008. - (Elseviers Amerikaanse bibliotheek ; dl. 3)
ISBN 9789035253414
PPN 407947884
Rubriekscode Verenigde Staten 947
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Presidenten; Verenigde Staten; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Presidenten

Relaties/Serie

Elseviers Amerikaanse bibliotheek
Boek

Elseviers Amerikaanse bibliotheek (2008-...)

vol. dl. 11
Uitgeleend