De ronde van Europa
Boek

De ronde van Europa Europa's mooiste wieleretappes ([2016])/ Peter Cossins, vertaling [uit het Engels]: Jörgen van Drunen ; redactie en productie: Vitataal

Informatie in woord en beeld over 25 bestaande wielerroutes in negen landen waarmee een soort ronde van Europa gereden kan worden.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat wielerboek waarin de auteur een fictieve ronde van Europa heeft uitgestippeld, gebaseerd op 25 echt gereden eendagswedstrijden en ronderitten uit het profpeloton. De ronde strekt zich uit van Yorkshire naar Madrid en elk van de ritten, verdeeld over negen landen, is voorzien van gedetailleerde route-informatie en paginagrote en kleinere foto's in zwart-wit en kleur. Veel van de routes zijn iconische ritten uit de wielersport. De auteur, met jarenlange ervaring als eindredacteur van wielerblad Procycling, heeft veel over wielrennen geschreven en lang verslag gedaan van de Tour de France. Hij heeft het boek geschreven om anderen te motiveren de ritten te rijden, maar de theoretische ronde kan op meer manieren gelezen worden. Het is indrukwekkend door de professionele foto's van Gruber; het is een reisgids met specifieke achtergrondinformatie en het geeft een overzicht van bekende wielerroutes in Europa. Er is veel werk gestoken in de opmaak; hierdoor is het een indrukwekkend en divers boek geworden dat leest als een sportieve reis door Europa, doorweven met anekdotes uit het peloton. Met register. De 25 routes kunnen via internet worden gedownload.

Specificaties

Nederlands | 9789048313174 | 222 pagina's

Titel De ronde van Europa : Europa's mooiste wieleretappes
Auteur Peter Cossins
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jörgen van Drunen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 222 pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Ultimate étapes. - London : Aurum Press Ltd, (c)2016
ISBN 9789048313174
PPN 405042833
Rubriekscode Europa 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fietstochten; West-Europa ; Fietstochten; Midden-Europa ; Fietstochten; Zuid-Europa
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa (West-Europa)