Supercoole experimenten
Boek

Supercoole experimenten ([2016])/ auteur: Sixta Görtz, redacteur: Oliver Christian Weber ; vertaling [uit het Duits]: Jörgen van Drunen/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal ; illustraties: Hendrik Kranenberg

Hoe verwarm je een knakworst met zonne-energie? En hoe maak je een vulkaan in de zandbak? Uitleg van vijftig proefjes op het gebied van biologie, scheikunde en natuurkunde. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Heb jij ooit een 'naakt' ei gezien of spokende erwten? Heb je wel eens met geheime inkt geschreven of glibberslijm gemaakt? Met dit stevige boek kun je dat (en nog veel meer) allemaal! Het bevat ruim vijftig supercoole experimenten die verdeeld zijn in vier thema's: verschijnselen om ons heen, chemie is overal, onze zintuigen, in de natuur. De thema's (elk thema heeft zijn eigen kleur) zijn vervolgens weer onderverdeeld in subthema's. Vrijwel elke proef is op dezelfde manier weergegeven en opgebouwd. Aan elk experiment is steeds een pagina gewijd. Na een korte inleiding volgen een 'boodschappenlijstje' (dit heb je nodig), de moeilijkheidsgraad (geschikt voor beginners, gevorderden, profs óf profs en hun ouders) en een 'handleiding' (dit doe je, dit zie je, hoe het werkt). Behalve dat de meeste kinderen experimenteren erg leuk vinden, zijn de natuurwetenschappelijke proefjes ook erg leerzaam. De uitleg van hoe iets werkt is soms best pittig met moeilijke woorden als camera obsura, prikkelwerking en bariumnitraat. Wellicht is hierbij enige begeleiding nodig. Ieder proefje wordt ondersteund door minimaal een getekende kleurenillustratie of -foto. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave en inleiding. Voor nieuwsgierige onderzoekers vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048313327 | 63 pagina's

Titel Supercoole experimenten
Auteur Sixta Görtz
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Oliver Christian Weber ; Jörgen van Drunen ; Hendrik Kranenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, [2016]
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Experimente zu Hause & in der Natur. - Komet Verlag
ISBN 9789048313327
PPN 405042639
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten