De wolf en de zeven geitjes
Boek

De wolf en de zeven geitjes ([2016])/ Katleen Put, Sophia Touliatou

Op een dag laat moeder geit haar zeven kinderen even alleen. De wolf grijpt zijn kans en belt aan bij hun huis. Zullen de geitjes opendoen? Prentenboekje met kleurrijke illustraties naar het sprookje van de gebroeders Grimm. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Bijna vierkant prentenboekje met het sprookje van de wolf en de zeven geitjes. Mama geit woont met haar zeven kinderen in het bos. Op een dag laat moeder de kinderen even alleen. De wolf grijpt zijn kans en belt aan bij het huis waar de zeven geitjes nu alleen zijn. De kinderen zijn gewaarschuwd en doen niet open voor de wolf. Na drie pogingen lukt het de wolf toch om binnen te komen. Hij verslindt alle geitjes die hij kan vinden. Het jongste geitje heeft zich in de klok verstopt en vertelt zijn moeder wat er is gebeurd. Samen met moeder weet hij zijn broertjes en zusje uit de buik van de wolf te bevrijden. Aan dit sprookje in een modern jasje zijn veel emoties toegevoegd. Iedere pagina bevat ongeveer vier zinnen waardoor de tekst prima gedoseerd is. De tekst van het verhaal is wat aan de zoete kant. De paginagrote illustraties zijn kleurrijk en met vlotte toets tot stand gekomen. De illustraties tonen veel bijzondere details die het bekijken waard zijn. Het zijn de tekeningen die dit boek tot een hoger niveau brengen. Het eenvoudige boekje verscheen in de serie 'Verhaaltjestijd'*. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789037499827

Titel De wolf en de zeven geitjes
Auteur Katleen Put
Secundaire auteur Sophia Touliatou ; Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Ballon, [2016]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd naar een sprookje van de gebroeders Grimm. - Gebroeders Grimm zijn Jacob en Wilhelm Grimm. - Colofon vermeldt: tekst: Katleen Put en illustraties: Sophia Touliatou
ISBN 9789037499827
PPN 406636591
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes

Relaties/Serie

Verhaaltjestijd
Boek

Verhaaltjestijd (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Katleen Put