Barbapapa. Seizoen 1
DVD

Barbapapa. Seizoen 1 ([2016])

Avonturen van Barbapapa, Barbamama en hun zeven kinderen, waaronder Barbabenno, Barbabella en Barbabob. Ze kunnen elk probleem oplossen door van vorm te veranderen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste 15 afleveringen van de Frans-Nederlandse tekenfilmserie, gebaseerd op de prentenboeken van Annette Tison en Talus Taylor. In de eerste aflevering wordt de grote roze Barbapapa geboren als een bloem in de tuin van de kinderen Michiel en Annabel. De ouders van de kinderen brengen hem naar de dierentuin, maar hij ontdekt dat hij elke vorm kan aannemen die hij wil en weet te ontsnappen. Wanneer de kinderen merken dat hij eenzaam is, zoeken ze gezelschap voor hem: Barbamama. Samen krijgen ze zeven kinderen: Barbaborre, Barbabella, Barbabob, enz. De negen Barba's beleven eenvoudige avonturen en om een oplossing te vinden nemen ze vaak een andere vorm aan ('huup-huup, Barbatruuk!'). De serie wordt uitgezonden vanaf 1974, de oudste afleveringen zijn in een andere stijl getekend dan de latere. Met de stemmen van o.a. Leen Jongewaard, Wieteke van Dort en Aart Staartjes. Vrolijk, soms licht educatief vermaak voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8719372003909

Titel Barbapapa. Seizoen 1
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Annette Tison ; Talus Taylor
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : [Dutch Filmworks], [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (225 min) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Nederlands gesproken - Gebaseerd op de Barbapapa-boeken van Annette Tison en Talus Taylor - Videoversie van de animatieserie: Nederland, 1974-
ISBN 8719372003909
PPN 407948376
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Barbapapa
DVD

Barbapapa (2016-...)

vol. Seizoen 1
Uitgeleend