Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ontmoetingen met Syriers
Boek

Ontmoetingen met Syriers achtergrond en cultuur van onze nieuwe buren (oktober 2016)/ samenstelling Esseline van de Sande, redactie Kees van Teeffelen en Emmy van Hees ; eindredactie Kees van Teeffelen m.m.v. Carl Stellweg

Gesprekken met in Nederland wonende Syriers, afgewisseld met informatie over hun culturele en maatschappelijke achtergronden.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is een vervolg op een deel van de serie 'Te gast in ...' over Syrië, een serie reisuitgaven die zich richt op het alledaagse leven in verre landen, speciaal bedoeld als gids voor reizigers om zich vertrouwd te maken met bepaalde gewoontes. Sinds Syriërs in grote aantallen zijn gevlucht en ook in Nederland terecht zijn gekomen, is de situatie veranderd en de opzet van dit boek is anders. Het motto is dat nieuwsgierigheid de integratie bevordert. De bundel begint met een reisverslag van lang geleden, dan een historisch overzicht en dan pas een aantal portretten/ontmoetingen, door verschillende auteurs. Daardoor bevatten de verhalen soms dubbele informatie. Ook bevat het boek een bewerking van een dubbelinterview in Trouw, of een opiniestuk dat eerder is gepubliceerd. Een wat rommelig boek. Niet ieder verhaal bevat een foto, soms is er een cartoon. In het midden een kleurenfotokatern. Andere foto's in zwart-wit. Ook Irak komt ter sprake. Wat onderscheidt Syriërs van andere Arabische volken? De wisselwerking van de ontmoeting blijft onderbelicht.

Specificaties

Nederlands | 9789460160684 | 160 pagina's

Titel Ontmoetingen met Syriers : achtergrond en cultuur van onze nieuwe buren
Auteur Esseline van de Sande
Secundaire auteur Kees van Teeffelen
Type materiaal Boek
Editie 1ste druk;
Uitgave Nijmegen : Uitgeverij Informatie Verre Reizen, oktober 2016
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460160684
PPN 40733890X
Rubriekscode Syrië 945.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Syrische vluchtelingen; Verhalen
Trefwoord Nijmegen
Vluchtelingen
Allochtonen
Minderheden
Integratie
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen