Een jaar met de specht
Boek

Een jaar met de specht ([2017])/ Thomas Müller

Wat is dat voor geklop in het voorjaarsbos? De specht maakt een nest in een oude eik in het bos. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties waarin deze vogels een jaar lang worden gevolgd. Met weetjes over de soorten. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het voorjaar klinkt in het bos luid geroffel van de specht. Een spechtenpaartje heeft een oude eik uitgekozen om te broeden. Dit mooie prentenboek beschrijft een jaar uit het leven van spechten: het nestje, de broedtijd, het uitkomen van de eieren, de verzorging van de jongen, hun vliegoefeningen en het uitvliegen. De fraaie levensechte illustraties in natuurgetrouwe kleuren beslaan telkens twee volledige pagina's, waarop de prachtige spechten in hun natuurlijke omgeving te zien zijn: broedend, de jongen in een donker nest, vliegend tussen de bomen. Ook zien we de vogels in de herfst en de winter en is de cirkel rond als het weer voorjaar wordt. De tekst van gemiddeld vijf regels per pagina ondersteunt de illustraties en is op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst. Het taalgebruik met enkele lastige woorden als bosanemonen, territorium en keverlarven is vrij goed op de doelgroep afgestemd. Het oblong prentenboek sluit af met informatie in woord en beeld over de verschillende soorten spechten. Onder de noemer 'Een jaar met....' verschenen meerdere prentenboeken over verschillende vogelsoorten. Geschikt om voor te lezen en samen te bekijken vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044829358

Titel Een jaar met de specht
Auteur Thomas Müller
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2017]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 × 26 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits. - Colofon vermeldt: tekst en illustraties: Thomas Müller - Vertaling van: Ein Jahr mit den Buntspechten. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, (c)2017
ISBN 9789044829358
PPN 408455594
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spechten
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Spechten