SEMCO-stijl
Boek

SEMCO-stijl (2010)/ Ricardo Semler, [vert. uit het Engels: Nico Kuipers]

Verslag van de wijze waarop het Braziliaanse bedrijf Semco veranderde van een overgeorganiseerde bureaucratie in een democratisch bestuurd bedrijf, waarin creativiteit en innovatie centraal staan.

Aanwezigheid

Recensie

Semco in Brazilië is een bijzonder bedrijf: geen conventionele regels, geen vaste werktijden, geen verplichtingen; wel duizenden medewerkers en goede resultaten en honderden miljoenen winst. En dat terwijl de medewerkers zelf hun salaris bepalen. Niet kortdurend, want Semco bestaat al een reeks van jaren. De ceo en het management - intern coördinatoren genoemd - gaan uit van een nieuwe methode, gebaseerd op vertrouwen. Dit boek is geen managementboek, maar een verhaal over hoe werk ten goede veranderd kan worden. Het gaat over participerend leiderschap en de medewerkers betrekken bij beslissingen en inzicht geven in alle bedrijfsinformatie. Het boek is geschreven door de president-directeur van Semco. Het is het verhaal over een succesvol bedrijf dat allerlei gevestigde principes negeert en een mensgerichte aanpak kiest. Een boek geschreven voor managers om over de eigen situatie na te denken, zonder de bedoeling om bepaalde zaken te kopiëren in West-Europa.

Specificaties

Nederlands | 9789022558256

Titel SEMCO-stijl
Auteur Ricardo Semler
Secundaire auteur Nico Kuipers
Type materiaal Boek
Editie 12e dr;
Uitgave Amsterdam : Boekerij, 2010
Overige gegevens 293 p - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Forum, 1993 - Vert. van: Turning the tables. - New York : Times Books, cop. 1993
ISBN 9789022558256
PPN 327992921
Rubriekscode 366.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bedrijfsdemocratisering
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Ondernemingsbeleid