Ik zag Anaconda
Boek

Ik zag Anaconda (2016)/ Jane Clarke, Emma Dodd ; vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Een jongetje ziet in het oerwoud hoe slang Anaconda achter elkaar dieren verslindt. Steeds komt er een groter dier bij. Zal dat niet kriebelen? Oblong prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Met flappen en pop-ups. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Anaconda is een enorme slang die aan de lopende band dieren verslindt, van klein (teek) tot iets groter (skink) tot groot (krokodil). Een jongetje (ik-figuur) merkt dat steeds op, en zegt bv. 'Ik zag Anaconda, ze at een skink. Zo'n blauw met gele hagedis'. Op de cartoonachtige illustraties in sprekende kleuren over dubbele pagina's is veel te zien en te ontdekken. Want elke spread heeft een ander verrassend bewegend element: grote, in diverse vormen uitgesneden flappen, een enorme kronkelende slang, uitklappagina's en tot slot een grote pop-up. Als je de bek van de slang openklapt, zie je daar de teek met de steeds terugkerende tekst 'Reken maar dat dat kriebelen kan! Werd ze daar niet misselijk van?' Of je slaat de kop van de slang om en ziet daar de kikker die de skink moest verslinden die ze op had geslokt om de teek te vinden. Het wordt steeds drukker in de buik van de slang en de spanning wordt langzaam opgebouwd. Op elke pagina vind je een verwijzing naar het volgende slachtoffer. De beknopte eenvoudige tekst is op rijm en wordt steeds langer door het repeteerelement. Fraai vormgegeven, maar wel kwetsbaar door de flappen en pop-ups. Verrassend, spannend, grappig prentenboek in oblong formaat om samen te bekijken en veel plezier aan te beleven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025766276

Titel Ik zag Anaconda
Auteur Jane Clarke
Secundaire auteur Emma Dodd ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2016
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 28 cm
Annotatie Tekst Jane Clarke ; illustraties Emma Dodd - Vertaling van: I saw anaconda. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2016
ISBN 9789025766276
PPN 405042809
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Wilde dieren ; Stapelverhalen ; Rijmvertellingen ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands