De ontbijtclub
Boek

De ontbijtclub ([2016])/ Corien Oranje, tekeningen van Gurli Feilberg

Frank en Felicia willen geld verdienen met een ontbijtservice voor jarigen. Als Frank bij hun eerste klant de verjaardagslingers terughaalt, vertelt ze iets waarvan hij erg schrikt. Zouden zij deze oude dame kunnen helpen? AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Frank en Felicia willen graag geld verdienen om de muziekinstrumenten te kunnen kopen voor de band die ze willen oprichten. Daarom beginnen ze een ontbijtservice aan huis voor jarigen. Al snel hebben ze een eerste klant, een oude en alleenwonende dame. Maar niet alles gaat even gemakkelijk. Als Frank later bij haar de verjaardagslingers terughaalt, vertelt ze iets waarvan hij erg schrikt. Zouden zij deze vrouw kunnen helpen? Vlot leesbaar en wensvervullend verhaal, met een vleugje humor en enige spanning, dat in korte hoofdstukken is ingedeeld. De levendige dialogen en het moderne taalgebruik maken het lezen aantrekkelijk, AVI-E5. Het verhaal moet het echter wel erg hebben van toevalligheden, heel geloofwaardig is het niet. De eerste uitgave van dit boek was in 2005, wat blijkt waar het even gaat over cd-roms en MTV en een aangeschaft goedkoop fototoestelletje in plaats van wat tegenwoordig algemeen is: een mobieltje of smartphone. De vernieuwde omslagtekening en de spaarzame zwart-witillustraties binnenin zijn juist wel van deze tijd. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433088 | 88 pagina's

Titel De ontbijtclub
Auteur Corien Oranje
Secundaire auteur Gurli Feilberg
Type materiaal Boek
Editie Herziene uitgave;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, [2016]
Overige gegevens 88 pagina's - Zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie In colofon: In licentie uitgegeven door Kwintessens, Amersfoort - Titelpagina vermeldt logo uitgeverij Columbus - Oorspronkelijke uitgave: Heerenveen : Columbus ; Amersfoort : Kwintessens, 2005
ISBN 9789085433088
PPN 405340036
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands