Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Heks van Stof en As
Boek

De Heks van Stof en As (2016)/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Manon Smits & Pieter van der Drift ; redactie Italiaanse versie: Elena Peduzzi, Patrizia Puricelli en Benedetta Biasi ; illustraties binnenwerk: Silvia Bigolin ; artistieke coördinatie: Lara Martinelli en Elisabetta Natella ; dagboekfoto's: Sara Cimarosti met illustraties van Silvia Bigolin en Sara Cimarosti ; graphics: Marta Lorini ; kaarten: Carla Debernardi

De Grauwe Heksen zijn er op uit om het Grote Rijk te verwoesten met Kleurloze Magie. De vijf prinsessen ontdekken een geheim over het verleden van de heksen. Zal dat ze helpen in de strijd? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Thea Stilton, de avontuurlijke zus van de bekende verhaalmuis Geronimo Stilton, is verantwoordelijk voor een vijftal series. De zesdelige serie 'De Prinsessen van Fantasia' heeft een vervolg gekregen in 'De Heksen van Fantasia'*, waarvan dit het vijfde deel is. Ook in dit deel moeten prinsessen het opnemen tegen een aantal van de zeven Grauwe Heksen die er op uit zijn om hun Grote Rijk te verwoesten met Kleurloze Magie. Geschreven in een plechtige stijl, met veel ruimte voor dialogen. Zonder voorkennis van de figuren en avonturen zijn de eerste tien hoofdstukken moeilijk te begrijpen, ook al worden voor in het boek de heksen en andere personages kort toegelicht. De tocht van twee prinsessen en hun gevolg in een boot naar het kasteel van de heksen beslaat het grootste deel van het verhaal en is zeer spannend om te lezen. De karakters blijven oppervlakkig, ook die van de heks uit de titel. Het boek is zeer mooi vormgegeven: de hoeken van de bladzijden zijn versierd, de vele illustraties doen aan Japanse tekenfilms denken. Achterin is een katern ingevoegd over het leven en karakter van heks Cinderia en een nawoord van de schrijfster. Voorin de namen van de zeven Grauwe Heksen, hun krachten en plaats in het kasteel. Paperback. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923640 | 271 pagina's

Titel De Heks van Stof en As
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Manon Smits ; Elena Peduzzi ; Silvia Bigolin ; Sara Cimarosti ; Carla Debernardi ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, 2016
Overige gegevens 271 pagina's, 11 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2015 - Vertaling van: Strega della cenere. - Segrate : Edizioni Piemme, 2014. - (Principesse del Regno della Fantasia)
ISBN 9789085923640
PPN 407685545
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Geheimen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren ; Geheimen

Relaties/Serie

Heksen van Fantasia
Boek

Heksen van Fantasia (2013-...)

vol. 5
Uitgeleend
Thea Stilton