Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De Heks van Weer en Wind
Boek

De Heks van Weer en Wind (2016)/ Thea Stilton, vertaling [uit het Italiaans]: Manon Smits & Pieter van der Drift ; redactie Italiaanse versie: Elena Peduzzi, Patrizia Puricelli, Benedetta Biasi en Raffaella Novarini ; illustraties binnenwerk: Silvia Bigolin ; dagboekfoto's: Sara Cimarosti met illustraties van Silvia Bigolin, Sara Cimarosti ; graphics: Marta Lorini ; kaarten: Carla Debernardi

De prinsessen Yara en Samah zitten opgesloten in het kasteel van de Grauwe Heksen. Om hun zieke zus, IJsprinses Nives, te helpen moeten ze het opnemen tegen de wrede Tempestia, de Heks van Weer en Wind. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De koning van het Grote Rijk heeft magie verbannen, waardoor de heksen zijn grote vijanden zijn. Zij doen er alles aan om het Rijk te verwoesten. Intussen doen de twee gevangen prinsessen hun uiterste best om achter de geheimzinnige ziekte van hun zus Nives te komen. Maar of ze de wrede en doortrapte Tempestia kunnen verslaan... Vierde deel uit de serie 'Heksen van Fantasia'* waarin de lezer te maken krijgt met vreemde, wrede en magische wezens. In redelijk vlotte stijl geschreven, maar vol met de meest moeilijk uit te spreken namen. Regelmatig wordt er teruggegrepen naar eerdere delen, wat niet altijd verhelderend werkt. Gedrukt in een blauwe letter. De vele blauwgetinte illustraties zijn verschillend in grootte. De hoeken van de bladzijdes zijn ook geïllustreerd, wat aan de buitenkant te zien is. Achterin is een katern ingevoegd over het leven en karakter van heks Tempestia en een beetje 'belerend' nawoord van de schrijfster. Voorin de namen van de zeven Grauwe Heksen, hun krachten en plaats in het kasteel. Paperback. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085923633 | 269 pagina's

Titel De Heks van Weer en Wind
Auteur Thea Stilton
Secundaire auteur Manon Smits ; Elena Peduzzi ; Silvia Bigolin ; Sara Cimarosti ; Marta Lorini ; Carla Debernardi
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij De Wakkere Muis, 2016
Overige gegevens 269 pagina's, 13 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op het originele idee van Elisabetta Dami - 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: Strega delle Tempeste. - Milano : Edizioni Piemme, ottobre 2013. - (Principesse del Regno della Fantasia)
ISBN 9789085923633
PPN 407685286
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren

Relaties/Serie

Heksen van Fantasia
Boek

Heksen van Fantasia (2013-...)

vol. 4
Uitgeleend
Thea Stilton