Het complete Ketnet speelplaatsboek
Boek

Het complete Ketnet speelplaatsboek ([2016])/ Sarah Devos

Maak touwfiguren, doe kleeftikkertje, Chinees voetbal of het vleermuizenspel. Uitleg, stap voor stap, van honderd spelletjes die je met de bal of krijt kan doen of met bv. sneeuw of regen. Ook oude spelletjes zoals elastieken en kaatsenballen horen erbij. Met kleine kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzame uitgave met honderd ideeën om je te vermaken op het schoolplein. De tips zijn op een overzichtelijke manier onderverdeeld in: klassiekers, tikken & verstoppen, krijt, met de bal, weerspelletjes, rustige spelletjes en met z'n allen. Daartussen tien tussendoortjes waar je power van krijgt, tien snelle 1-minuut-spelletjes en tien manieren om tot rust te komen tijdens de pauze. De auteur benadrukt het belang van spelen. Hoe je je ook voelt... blijf spelen! Het gaat om bekende, onbekende, nieuw verzonnen en soms typische Vlaamse spelletjes. Alle ideeën zijn voorgelegd aan kinderen die ook spellen mochten toevoegen. Elk spelletje beslaat een of twee bladzijden en wordt veelal puntsgewijs uitgelegd. Overzichtelijke lay-out die vrolijk oogt door de kleuraccenten en de vele kleurenfoto's en -tekeningen. Al met al bieden de tips voldoende inspiratie voor de doelgroep om zich te vermaken tijdens de pauze. De auteur is freelance schrijver en verzorgde al meer titels onder de noemer Ketnet zoals 'Het complete Ketnet tuinboek' (2016) en 'Het complete Ketnet buitenspeelboek'* (2015). Ook geschikt voor leerkrachten, kinderopvang enz. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401435536 | 115 pagina's

Titel Het complete Ketnet speelplaatsboek
Auteur Sarah Devos
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2016]
Overige gegevens 115 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met Ketnet. - Colofon vermeldt: foto's en beelden Shutterstock, Sarah Janssen, Stefanie Faveere, juf San
ISBN 9789401435536
PPN 406607109
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Buitenspelen (spelletjes)
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes