Princess Lemonella
Boek

Princess Lemonella ([2016])/ Saarein te Brake & Sassafras De Bruyn, translated from the Dutch by Clavis Publishing

Als in het koninkrijk Cornichon een prinses wordt geboren, is iedereen blij. Maar Ella kijkt altijd boos en zuur en wordt al gauw Prinses Lemonella genoemd. Zal een vrolijke prins haar eindelijk kunnen laten lachen? Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De koning en koningin van Cornichon zijn dolblij met de geboorte van Ella. Maar Ella kijkt zuur, en al snel krijgt ze de bijnaam prinses Lemonella. Achttien jaar lang lacht Ella nooit, en alle hoop is gevestigd op een vrolijke prins. Maar waar vind je een prins die niet wegloopt voor een zuur gezichtje? Dit humoristische sprookjes knipoogt zeer geslaagd naar oude, vertrouwde sprookjes. De vrolijke prinsen hebben stuk voor stuk briljante ideeën: de een wil langs een vlecht omhoog klimmen, de ander heeft een muiltje in de aanbieding en de volgende komt met een stapel matrassen aan. Kennelijk heeft prinses Lemonella geen behoefte aan zoet en lief en er volgt een verrassend en grappig happy end. Vaak beslaan de sfeervolle tekeningen twee pagina's en is de vrij uitgebreide tekst in zwarte schreefletter eroverheen afgedrukt. Op andere spreads is een van de pagina's gevuld met een tekening en staat de tekst op de naastgelegen pagina, voorzien van nog een kleine afbeelding. Grijs-, groen- en beigetinten domineren de prenten en geven alle ruimte aan de fraaie licht- en schaduwwerking. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605372914

Titel Princess Lemonella
Auteur Saarein te Brake
Secundaire auteur Sassafras De Bruyn
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Clavis, [2016]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: written by Saarein te Brake and illustrated by Sassafras De Bruyn - Vertaling van: Prinses Piccalilly. - Amsterdam : Clavis, (c)2015
ISBN 9781605372914
PPN 407947825
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen ; Emoties
Taal Engels