Redelijk radicaal
Boek

Redelijk radicaal vijftig jaar D66 ([2016])/ onder redactie van Thom de Graaf en Alexander Rinnooy Kan, met medewerking van Joris Backer, Hans Engels en Marishka Neekilappillai

Achttien (ex-)senatoren van D66 geven hun visie op deze vijftig jaar bestaande sociaal-liberale partij en hun kijk op heden, verleden en verwachte toekomst van D66.

Recensie

Eerbetoon aan vijftig jaar D66. Bundel met beschouwingen door tegenwoordige en vroegere D66-senatoren. Een opmerkelijke keuze, want D66 is nooit voorstander van de Eerste Kamer geweest. In hun gezamenlijke voorwoord kijken Thom de Graaf en Alexander Rinnooy Kan terug op het 'krankzinnig avontuur' van Hans van Mierlo en de medeoprichters van de partij. De oorspronkelijke radicale voorstellen tot politieke hervormingen zijn weliswaar nauwelijks geëffectueerd, dankzij een redelijke toonzetting kon de partij zich in de harder geworden Haagse politiek prima overeind houden. De achttien auteurs waaronder oud-ministers Roger van Boxtel, Jan Terlouw en Winnie Sorgdrager kijken, elk vanuit hun eigen discipline, niet alleen naar de historie van D66, maar ook en vooral naar de kansen die er zijn om de idealen, weliswaar aangepast aan deze tijd, alsnog te kunnen verwezenlijken. Het geheel is een reeks oordeelkundige politieke inzichten en raadgevingen met als rode draad het rotsvaste vertrouwen in de toekomst van de partij en de aperte afkeer van populisme. Met bronvermeldingen.

Specificaties

Nederlands | 9789460032622 | 271 pagina's

Titel Redelijk radicaal : vijftig jaar D66
Secundaire auteur Thom de Graaf ; Joris Backer ; A.H.G. Rinnooy Kan
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Balans, [2016]
Overige gegevens 271 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789460032622
PPN 403980666
Rubriekscode 333.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen D66; Geschiedenis; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Politieke partijen