Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De beste toespraken van Barack Obama
Boek

De beste toespraken van Barack Obama ([2017])/ met voor- en nawoord van Lars Duursma, vertalingen Fred Hendriks, Miebeth van Horn, Arjen Mulder, Inge Pieters, Maaike Post, Anne-Marie Vervelde en Marten de Vries

Tekst van ruim twintig toespraken die de Amerikaanse president hield bij markante gebeurtenissen, gevolgd door enkele tips aan de lezer om zelf een betere spreker te worden.

Recensie

Een mooie speech is helder, overtuigend, beeldend, heeft een swing, een climax en is persoonlijk, maar stelt de luisteraar centraal. Lars Duursma selecteerde 23 bekende speeches van Obama en daarnaast twee van Michelle Obama, die dit illustreren. De leus 'Yes we can', de schietpartij in Arizona, de dood van Bin Laden, campagnetoespraken, de inaugurele rede, het overlijden van Mandela, de mars van Selma naar Montgomery, de begrafenis van de zoon van Joe Biden, wapenbezit, Correspondents' Dinner - het komt allemaal weer voorbij. De afscheidstoespraak moet dan nog klinken. Maar dit boek is een waardig afscheid van een welbespraakte president, die in zijn vorige baan als docent geen goede spreker was. Iedereen kan het dus leren om een betere spreker te worden. Duursma geeft achter in het boek een zevental tips voor sprekers. Hij is voormalig wereldkampioen debatteren, geeft coaching en is oprichter van een trainingsbureau. De doelgroep zijn mensen die de speeches van Obama waarderen en zich afvragen waar zijn kracht zit en hoe je dat zelf ook kunt leren.

Specificaties

Nederlands | 9789460034862 | 320 pagina's

Titel De beste toespraken van Barack Obama
Auteur Barack Obama
Secundaire auteur Lars Duursma ; Fred Hendriks ; Michelle Obama
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Balans, [2017]
Overige gegevens 320 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Bevat ook twee toespraken van Michelle Obama
ISBN 9789460034862
PPN 407734538
Rubriekscode Verenigde Staten 947.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Obama, Barack; Toespraken
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Obama