Het huis op de hanenpoot
Boek

Het huis op de hanenpoot roman ([2017])/ Borislav Cicovacki, vertaald uit het Servo-Kroatisch door Reina Dokter

Een drieluik over een chaotische zoektocht naar het verband tussen heden en verleden, liefde en verlies, familie en migratie.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur (Joegoslavië, 1966) is een veelzijdige schrijver, muzikant en librettist. Sinds 1991 woont hij in Amsterdam en Belgrado. De titel van deze roman, 'Het huis op de hanenpoot', verwijst naar een bekend Russische sprookje over Baba Jaga, een heks, magisch figuur die het lot beïnvloedt. In het verhaal, opgebouwd als een drieluik, wordt naar het verband tussen verleden en heden gezocht in verhalen over migratie, verlies en vervlogen herinneringen. In het eerste deel opent het vinden van een antieke fagot de zoektocht naar de perfecte klank, in contrast met het rumoerige en chaotische heden. Het tweede deel verhaalt over de liefde van een student voor zijn docente en de zoektocht naar inspiratie. In het laatste deel gaat het over de familiegeschiedenis van drie broers in communistisch Polen, die op verschillende manieren de zoektocht aangaan naar identiteit en vervulling in het nieuwe Europa. Voor lezers die geïnteresseerd zijn in filosofische verhandelingen over tijd en identiteit.

Specificaties

Nederlands | 9789025449001 | 331 pagina's

Titel Het huis op de hanenpoot : roman
Uniforme titel In modo antico Tenietgedane zaken
Auteur Borislav Cicovacki
Secundaire auteur Reina Dokter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, [2017]
Overige gegevens 331 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Kuca na petlovoj nozi. - (c)2017 - Bevat 3 korte romans: In modo antico ; Tenietgedane zaken ; Het huis op de hanepoot
ISBN 9789025449001
PPN 404325122
Taal Nederlands