Samen sterk
Boek

Samen sterk ([2017])/ Abbie Dunne, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Waarom leven dieren vaak in groepen? Lees welke dieren dit doen. Met grote kleurenfoto's, vertelwoorden (voor o.a. vergroten woordenschat) en een website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Waarom leven dieren vaak in een groep? In vijf hoofdstukken komen aan bod: de redenen (o.a. bescherming), de groepen (o.a. pinguïns in een kolonie en olifanten in een kudde), samen jagen, een mierenkolonie en op reis gaan (zoals trekvogels). De beknopte informatie is gericht op jonge kinderen en bedoeld als eerste kennismaking. De tekst bestaat uit twee tot vier zinnen in een zeer grote letter. Bij elk hoofdstuk staan zo'n zes 'vertelwoorden'. Die zijn vooral bedoeld om de woordenschat te vergroten, maar je kunt ze ook gebruiken om het verhaal in eigen woorden te vertellen. Uitleg over moeilijke, in de tekst vetgedrukte, woorden staan in de woordenlijst. Op de rechterpagina staan duidelijke paginagrote kleurenfoto's. Verscheen in de subserie 'Dieren-weetjes'* van de overkoepelende reeks 'Vertel maar'. Afgesloten wordt met een onderzoek naar groepsgedrag van mensen, enige testvragen en verwijzingen naar filmpjes op o.a. schooltv.nl , boeken van dezelfde uitgeverij, twee vragen over het onderwerp en een register. Via een code uit het boek kun je terecht op een website, waarop o.a. een luisterversie staat en links naar fimpjes. In oblong formaat uitgegeven, waardoor vooral de foto's, ook in groepjes, goed tot hun recht komen. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755711 | 24 pagina's

Titel Samen sterk
Auteur Abbie Dunne
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Animal group behaviour. - North Mankato, Minnesota : Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Life science)
ISBN 9789461755711
PPN 406389128
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag

Relaties/Serie

Dieren-weetjes
Boek

Dieren-weetjes (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Abbie Dunne
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend