Wie eet wat?
Boek

Wie eet wat? ([2017])/ Abbie Dunne, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Corian Linnemans

Wat eten dieren graag? Lees hoe de voedselketen werkt. Met grote kleurenfoto's, vertelwoorden (voor o.a. vergroten woordenschat) en een website met o.a. luisterversie. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de subreeks 'Dieren-weetjes'* gaat dit deel over producenten, herbivoren, carnivoren en reducenten. Via een code in het oblong boek heb je online toegang tot o.a. een luisterversie, werkbladen en filmpjes. Na de inhoudsopgave komen, steeds per dubbele pagina, aan bod de voedselmakende planten, de dieren en wat ze eten, de afbrekende schimmels en bacteriën. Er is aandacht voor de voedselketen, die zelfs met een paginagrote illustratie te complex is voor jonge kinderen. De tekst staat steeds in vier tot zes zinnen in een groot lettertype op de vrolijk gekleurde linkerpagina. Op elke rechterbladzijde staat een paginagrote kleurenfoto van bv. een dier of paddenstoelen. Vetgedrukte woorden worden uitgelegd in de beknopte woordenlijst. Gekleurde kaders met 'vertelwoorden' en icoontjes wanneer er online een filmpje te zien is, zijn bijgevoegd. Het boek uit de overkoepelende reeks 'Vertel maar' ('De reis van...' is een andere subserie) sluit af met een opdracht en enkele toetsvragen. Bevat ook een register. Zonder de online extra's is het boek te beknopt en minder leuk. De beoogde doelgroep is vanaf 4 jaar. Maar dit boek is pas, met veel begeleiding, te gebruiken met kinderen van ca. 6 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755728 | 24 pagina's

Titel Wie eet wat?
Auteur Abbie Dunne
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Corian Linnemans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Food chains and webs. - North Mankato, Minnesota : Capstone Global Library Limited, (c)2017. - (Life science)
ISBN 9789461755728
PPN 40638911X
Rubriekscode 573.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselketen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Voedselketen

Relaties/Serie

Dieren-weetjes
Boek

Dieren-weetjes (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Abbie Dunne
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend