Fake
DVD

Fake ([2017])/ een Thomas Acda film

Een jonge vrouw, afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie, komt in contact met een kunstdief die zich voordoet als oliesjeik.

Recensie

Het regiedebuut van Thomas Acda wordt door de makers omschreven als 'een romantische misdaadkomedie'. Sanne Langelaar (Sneekweek; Michiel de Ruyter) is te zien in haar eerste hoofdrol, naast onder meer Gijs Nabers, Nasrdin Dchar en Kitty Courbois. Maya is onlangs afgestudeerd in kunstgeschiedenis en archeologie. Ondanks waarschuwingen van haar gay best friend valt ze voortdurend op de verkeerde mannen. Nadat ze dankzij een van hen bijna in de gevangenis belandde wegens cocaïnesmokkel is ze blut en begint met hulp van haar oma een Bed & Breakfast in de buurt van Maastricht. Haar eerste gast is de aantrekkelijke Aziz (Dchar) die zich voordoet als oliesjeik, maar op de International Art Fair Maastricht een kostbaar Marokkaans mozaïek wil stelen. Daarbij kan hij de hulp van Maya goed gebruiken. Monica Meijer (cinemagazine.nl) geeft 3 sterren: '(...) 'Fake' kijkt lekker weg (...) Dat het scenario nogal tekortschiet qua geloofwaardigheid, stoort eigenlijk niet zo. 'Fake' is een aardig, luchtig tussendoortje met fijne acteurs (ook in hele kleine bijrollen) en mooie locaties.' Telefilm van AVROTROS.

Specificaties

Nederlands | 8717344760621

Titel Fake
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thomas Acda ; Sanne Langelaar ; Nasrdin Dchar ; Lies Visschedijk
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (86 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Sanne Langelaar, Nasrdin Dchar, Lies Visschedijk, Gijs Naber. - Nederlands gesproken, Nederlands of Engels ondertiteld - Videoversie van de televisiefilm voor Avro Tros: Nederland : All Yours Films, 2016
ISBN 8717344760621
PPN 408142391
Genre humoristische roman - romantische verhalen
Taal Nederlands